Wat gaan wij doen?

Submitted by Duncan on Sat, 10/30/2010 - 00:11

De Reis
Op zondag 6 februari 2011 vertrekken wij vanuit Utrecht op een fietstocht naar Nepal. Gezien de politieke omstandigheden in de omliggende regio's van Nepal moet er flink worden omgereden, wat betekent dat we meer dan 15.000 kilometer zullen afleggen. Hiervoor trekken we iets meer dan zes maanden uit. Vermoedelijk is dit te weinig om Nepal daadwerkelijk te bereiken, maar de planning kan niet worden opgerekt vanwege onze studievoortzetting. Het doel is dus om zover mogelijk te komen, en half augustus het vliegtuig naar Nederland te nemen.

Onze Filosofie
Het basisidee achter onze reis is een stil protest tegen de manier waarop de Westerse Mens tegenwoordig met reizen omgaat. Hiermee doelen we op de achteloosheid waarmee de meeste mensen enorme cultuurshocks ondergaan. De fiets lijkt ons het ideale middel om de mens en zijn omgeving kilometer voor kilometer te zien veranderen, opdat er een waar begrip ontstaat voor de wereld waar wij allemaal in leven. Dit stukje bewustwording laat ons meer nadenken over de mensen om ons heen die het wat minder hebben. Graag koppelen we deze idee├źn aan een goed doel, maar hierover zijn wij nog in onderhandeling.

De Site
Op deze website is als het goed is alles te vinden over ons, de reis en de sponsors. Kijk gerust even rond, en laat vooral een opmerking achter als je op verbeterpunten stuit.

Het Vertrek
Wij verwachten een spectaculair vertrek vanaf het Domplein te Utrecht. Dit zal plaatsvinden op zondag 6 februari 2011. Het tijdstip zal in de loop van 2011 bekend worden gemaakt. Wij hopen van harte dat je ons komt uitzwaaien, en neem daarbij zoveel mogelijk andere mensen mee!